Back Het Zitmanifest

Het Zitmanifest

De Zitacademie

De Zitacademie is op een missie. Het bedrijf is gepassioneerd om de kijk op zitten compleet op zijn kop zetten. De huidige kijk maakt namelijk een hoop kapot. Niet zelden functioneren mensen steeds minder goed vanwege ongefundeerde adviezen als 'zorg dat je alles zo afstelt dat je in hoeken van negentig graden zit'.

De nood is hoog. We zitten steeds meer, zowel thuis als op het werk. ‘Zitten is het nieuwe roken’ wordt er geroepen. Maar stoppen met roken kan, stoppen met zitten niet. Want zelfs áls we minderen door af te wisselen met staan en bewegen, zitten we nog al snel ruim zes uur op een dag.

En dat is op zich helemaal geen probleem, zo zegt de zitacademie. Want waar gezond roken onmogelijk is, kan gezond zitten prima. Als je maar weet hoe. Om die paradigmaverandering teweeg te brengen, is een boodschap nodig die goed te begrijpen en makkelijk na te vertellen is. De Zitacademie zit (onbedoelde woordspeling) echter zo diep in de materie, dat het lastig voor ze is om tot een heldere kern te komen.

Na een aantal interviews, het volgen van De Zitworkshop, en een dag meelopen met de Zitacademie terwijl ze advies gaven op de werkvloer en aan fysiotherapeuten, stelde Round Stories het Zitmanifest op. Een manifest om mee de barricaden op te kunnen. Een manifest dat bij iedereen die het leest de reactie 'tja... als je het zo zegt, is het eigenlijk heel logisch. Waarom is dit geen gemeengoed?' op moet roepen.

Dit manifest geeft de Zitacademie een taal om vanaf nu alle externe communicatie aan af te meten en kan gebruikt worden om een beweging op gang te brengen die de nieuwe kijk op zitten in de praktijk brengt en verspreidt.

Heb jij een vergelijkbare uitdaging? Of brengt bovenstaande je op ideeën? Neem dan contact op voor een vrijblijvend eerste gesprek.